כאשר מדובר ברישום השטח והבניין ברשויות ובלשכת המקרקעין, מבנה המכיל יותר מיחידת דיור אחת נקרא בית משותף. לצד תיעוד הנכס, גבולות השטח והמבנה, יש חשיבות לרישום בית משותף שכן הוא קובע כיצד מתחלקות הזכויות בקרקע בין בעלי הדירות, שהם גם הבעלים של הקרקע. על מודד מוסמך לנסח מסמך רשמי המאושר על ידי המרכז למיפוי ישראל על מנת שתרשים בית משותף ישמש לרישום וחלוקה. מסמך זה חייב להכיל את כל הפרטים הנדרשים על הקרקע, המבנה, החלוקה הקיימת, גבולות השטח וכל מידע רלוונטי אחר. בנוסף, הכנת תשריט בית משותף ומפת מדידה הם חובה בתהליך זה. אנשי המקצוע המומחים מטעם חברת סישר מיפוי והנדסה אזרחית בע”מ ידאגו לכם לכל הדוחות, המדידות והטפסים הדרושים לכם על פי חוק.
הכנת תשריט בית משותף – איך עושים את זה? למדו ממודד מוסמך
שרטוטי בתים משותפים הם מפות טופוגרפיות המסמנות את הקרקע, מחלקות אותה לחלקות ומקצות מגרשים באמצעות רצף מספרים. הכנת תשריט בית משותף מתבצעת בצורה סטנדרטית בהתאם לכללים ותקנים, והיא מציגה את המבנה, מיקומו וחלוקות היחידה שלו לעיון הרשויות השונות.
כאשר הרשות תאשר ותחתום רשמית על תשריט בית משותף, זה יהפוך אותו למסמך בר-קיימא לצרכן לשימוש. כל מה שנדרש כדי שהמסמך יאושר הוא:
- תרשימי שטח סביבתיים.
- תרשים חלקות.
- רשימת הנכסים הצמודים.
- תוכנית מפורטת של הנכס הנמצא על הטשח.
- חלוקת הבניין לחלקים קטנים יותר וסימון כל חלק.
- טבלה המכילה את פרטי המידע של הבניין.
- תכנית קומה מפורטת של הבניין המציגה את כל היחידות, השטחים המשותפים, החללים המקושרים והקומות.
- מסמך מאושר על ידי מודד מוסמך בעל רישיון מטעם המרכז למיפוי ישראל המעידים על דיוק הנתונים הכלולים בדוח.
מתי מכינים תשריט בית משותף?
במצבים מסוימים, יש צורך בהכנת תשריט בית משותף:
- הגשה ראשונה של רישום בית משותף למינהל מקרקעי ישראל.
- יש לרשום מחדש את הבניין בגלל שינויים במינהל מקרקעי ישראל.
- סתירות בין הרישום לתוכניות המקוריות של הנכס הן דרך נפוצה לרשויות לגלות רישום לא תקין, המתרחש בדרך כלל כאשר בעל נכס מבקש למכור או לשנות את הבעלות על הנכס.
- עם סיום הבנייה וחלוקת הדירות לבעלים, נהוג לרשום את הטאבו מיד. עם זאת, בעבר זה הוזנח לא פעם, ורבים מבעלי דירות ותיקים גילו שהם לא רשומים רשמית במינהל מקרקעי ישראל כבעלים של הנכס בטאבו.
- חלוקה מחדש של קרקע בין בעלי דירות עשויה להיות נחוצה במצבים מסוימים בין אם משום שהדיירים מעוניינים בכך ובין משום שהרשויות מכתיבות זאת. יש לבצע תוכניות חלוקה על מנת לצאת לחתום על תוכנית פינוי בינוי/תמ”א 38/2, לשמר מבנים ולעמוד בתקנות אחרות.
זקוקים לעזרה מקצועית בהזמנת תשריט בית משותף? התקשרו עכשיו לסישר מיפוי והנדסה בע”מ!